Yorkshireterriër
Waf waf, ik ben een Yorkshireterriër een klein leuk hondje, al zeg ik het zelf. Maar misschien komt dit omdat ik ook een tikkeltje zelfverzekerd ben. Ik vind het heerlijk om lekker buiten rond te springen, want ik heb best veel energie. Voor mijn baasje ben ik erg lief. U moet mij wel goed opvoeden anders kan ik wat vervelend zijn. Of u nu groot of klein woont, kies mij!

YorkshireterriërAlgemene informatie

In 1850 brachten Schotse wevers in Yorkshire hun Skyeterriërs mee. Deze werden gekruist met de Watersideterriër, wat kleine rattenbijtertjes opleverde. Die was echt nodig in die kleine huisjes van toen. Ook zegt men dat kruisingen van fokkers uit de bergen van Wales het begin was van de Yorkshireterriër. Sinds 1886 heeft het ras zijn huidige naam gekregen.

Dit beestje vindt het heerlijk om buiten rond te springen en is een zelfverzekerd hondje. Een hoop mensen houden de Yorkshireterriër als een gezelschapshondje, maar er zit veel meer in dit kleine hondje. Veel Yorkshireterriërs beoefenen een hondensport, hierin kan het beestje zijn energie kwijt. Mensen denken dat de Yorkshireterriër agressief en blafferig is, terwijl dit toch vaak aan het baasje zelf ligt. Mensen vergissen zich in het pittige karakter van deze kleine viervoeter. Het is daarom ook belangrijk dat dit hondje goed opgevoed wordt. De Yorkshireterriër heeft blauw haar op zijn rug en goudbruine tinten op zijn kop, borst en poten. De vacht van de Yorkshireterriër moet dagelijks verzorgd en geborsteld worden. De grootte van de Yorkshireterriër is 25 centimeter en weegt ongeveer drie kilo.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden