Staffordshire bulterriër
Hallo, ik ben een Staffordshire-bulterriër. Ik ben een krachtige en energieke hond met een groot doorzettingsvermogen. Ook kan ik een lekkere losbol zijn. Ik kan erg gehoorzaam zijn als u mij consequent aanpakt, dan ben ik ook erg vriendelijk tegen bekenden. U kunt mij gebruiken als waakhond maar ook als gezelschapshond. Ik vind het leuk als u met mij spelletjes doet, daag me wel genoeg uit, anders verveel ik me snel. Als u mij voldoende beweging geeft, ben ik in huis lekker rustig.

Staffordshire bulterriërAlgemene informatie

De Staffordshire-bulterriër was oorspronkelijk een gevechtshond tegen stieren. Een Staffordshire-bulterriër is een middelgrote, energieke, krachtige en speelse hond. Soms kan dit ras zelfs een onstuimige losbol zijn. Deze hond heeft behoefte aan duidelijkheid en heeft een consequente aanpak nodig, dan is de Staffordshire-bulterriër redelijk gehoorzaam en vriendelijk tegen andere mensen. De hond is erg waakzaam en opmerkzaam. De bewegingsbehoefte van dit ras is gemiddeld. Als deze hond voldoende beweging krijgt is hij rustiger binnenshuis. Ook zal dit beestje zich aanpassen aan het leven in een appartement, maar ook dan moet u hem voldoende lichaamsbeweging geven. Als de hond goed is opgevoed, kunnen ze ook goed met kinderen overweg.

De Staffordshire-bulterriër kan voornamelijk gebruikt worden als waakhond en gezelschapshond. Deze hond is gemiddeld 37 centimeter hoog. De vacht van de Staffordshire-bulterriër is kort en glad. De kleuren zijn zwart rood, geelbruin, wit, zwart of blauw. Een combinatie van deze kleur met wit is ook mogelijk. De Staffordshire-bulterriër wordt gemiddeld 12 jaar oud.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden