Boxer
Woef, ik ben een Boxer. Ik ben erg gehecht aan mijn baasjes. Ik ben trouw, maar kan wel onstuimig zijn. Ook ben ik soms wat dominant daarom heb ik een consequente opvoeding nodig. Dan kunt u mij ook als gezelschapshond houden en kan ik met kinderen goed overweg. Ik zal er alles aan doen om jullie te beschermen, want ik ben erg waakzaam. Jullie hebben geen werk aan mijn vacht, die is namelijk ultrakort. Wel moeten jullie mij genoeg beweging geven.

BoxerAlgemene informatie

De Boxer behoort tot de dogachtigen en is afkomstig uit Duitsland. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn Boxers gebruikt door het Duitse leger. Deze hond staat bekend om zijn onstuimige en trouwe gedrag. De Boxer is geschikt als verdedigingshond en gezelschapshonden die goed met kinderen en andere honden overweg kunnen. De Boxer kan soms wat dominant zijn. Wel is hij erg trouw en gehecht aan zijn baasjes en de familie waarin hij leeft. Dit hondenras heeft flink wat beweging nodig en moet zich ook lekker kunnen uitleven. Dan is de Boxer wat rustiger in huis en kunt u hem ook houden als u in een appartement woont. De Boxer is een erg waakzame hond en wantrouwig tegen vreemden. Hij zal u te allen tijde goed beschermen.

Deze viervoeter ziet er gespierd uit en heeft een fijne en ultrakorte vacht, daarom heeft de vacht ook geen bijzonder onderhoud nodig. Deze hond is gemiddeld 55 centimeter hoog en wordt gemiddeld 10 jaar oud. De boxer weegt tussen de 25 en 30 kilo.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden