Duitse herder
Waf, ik ben een Duitse herdershond. Misschien kent u mij wel als schaapherder of politiehond. Hier word ik veel voor ingezet omdat ik erg snel leer. Ik kan ook een hele lieve hond zijn en als huishond gehouden worden. Ik wil graag veel te doen hebben, zoals lichamelijk als geestelijk. Ik houd ervan om lekker te fietsen of te zwemmen, op deze manier kan ik mijn energie kwijt. Ik ben erg waaks en zal jullie altijd goed beschermen.

Duitse herderAlgemene informatie

De Duitse herdershond is een middelgrote hond en zeer krachtig en gespierd. De hond kan gebruikt worden als speurhond, schaapherder, waakhond, politiehond of blindgeleidenhond, daarnaast is het ook een echte gezinshond. Dit was namelijk de eerste hond die een blindgeleidenhond werd. De Duitse herdershond leert graag en is dus ideaal om mee te werken. Hij is erg op zijn eigenaar gericht. Daarnaast is deze honden erg waaks en beschermen ze het gezin. De hond kan overweg met zijn soortgenoten, andere dieren en ook met kinderen. De hond wilt soms ook de kinderen van het gezin beschermen tegen andere kinderen. Het is belangrijk om de hond nooit alleen met kinderen te laten, dit geldt overigens met iedere hond.

De Duitse herdershond kan zo’n 60 tot 65 centimeter hoog zijn en wordt ongeveer 12 tot 13 jaar oud. Houd er rekening mee dat deze hond veel beweging nodig heeft. Ook moet u regelmatig de vacht van de Duitse herdershond borstelen omdat zij veel uitharen. De Duitse herdershond is één van de populairste rassen in de wereld.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden