Hond kopen
Als je de keuze maakt om een hond in huis te nemen, betekent dat, dat je een verantwoordelijke rol op je neemt. Dit kun je alleen doen of samen met een partner. Deze verantwoordelijk kan financiële lasten met zich meebrengen. De financiële zaken komen meestal al naar voren bij de 'aanschaf' van een hond. Veel fokkers en/of eigenaren vragen een bepaald bedrag voor de overname van een hond.

Hond kopen

Denkt u erover na of bent u van plan om een hond te kopen? U wilt natuurlijk wel een hond die bij u past. Wilt u een puppy of een wat oudere hond? U kunt hier meer lezen waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een hond.

Puppy of oudere hond?

Wilt u graag een puppy of kiest u toch liever voor een wat oudere hond? Beide heeft het voordelen. Als u kiest voor een schattig puppy kunt u hem zelf vanaf het begin helemaal opvoeden, dit schept uiteraard een band tussen jullie. Let er wel op dat dit schattige puppy ook groot wordt. Als u kiest voor een wat oudere hond is deze vrijwel altijd al zindelijk. Dit scheelt u een hoop geduld en tijd. Echter hebben jullie hierin geen band opgebouwd.

Hondenasiel

U kunt kiezen om een hondje te kopen bij een fokker, maar u kunt ook kiezen om een hond uit het hondenasiel te kopen. Veel mensen denken dat er alleen maar probleemhonden in het hondenasiel zitten, dit is echter niet het geval. Veel baasjes moeten hun trouwe viervoeter weg doen omdat het niet anders kan, bijvoorbeeld door een echtscheiding of verhuizing naar het bejaardentehuis.

Welk hondenras?

Er zijn enorm veel hondenrassen, wellicht zullen ze u niet allemaal aanspreken. Deze rassen onderscheiden zich van elkaar op basis van grootte, uiterlijk, karakter en temperament. Gaat uw voorkeur uit naar een kleine hond? Dan is een Chiauhua, Terriër, Shih Tzu, Maltezer of een Mopshond meer is voor u. Bent u op zoek naar een grote hond? Dan is een Duitse Dog, Sint Bernard, Engelste Mastiff of een Ierse Setter iets voor u. Honden die hier tussenin vallen zijn: Labrador Retriever, Golden Retriever, Herdershond of een Collie. U moet er rekening mee houden dat grote honden, meer ruimte in beslag nemen, heeft u deze ruimte wel? Sommige honden zijn echte huishonden, bijvoorbeeld een Labrador. Deze kunt u ook goed houden als u kinderen heeft. Ook zijn er hondenrassen die veel beweging nodig hebben. Denk hier goed over na tijdens het kopen van een hond. U moet hier namelijk wel de tijd en zin voor hebben.

Waar moet u nog meer rekening mee houden?

Hierboven zijn al verschillende zaken besproken waar u rekening mee moet houden tijdens het afwegen en kopen van een hond. Toch zijn er nog een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Een voorbeeld hiervan is geld. Heeft u wel het geld om een hond te kopen en te onderhouden? Koop een hond op een goed en vertrouwd adres en nooit op een markt. Heeft u binnenkort een trouwe viervoeter in huis?

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden