Het hondenasiel
Een hond die in het asiel is beland, omdat zijn baasje niet meer in staat was om voor hem te zorgen. Het gebeurd jaarlijks met duizenden honden. Toch betekent dit niet, dat deze honden allemaal 'vals' zijn ofwel, geen lieve honden zijn. In het asiel zitten heel veel honden die opzoek zijn naar een baasje. Waarom zouden we dan honden fokken en de honden in het asiel laten zitten?

Een hond uit het asiel

Bent u op zoek naar een hond? Dan kunt u er ook voor kiezen om een hond uit een hondenasiel te kopen. In dit artikel leggen wij uit waarom eeen hond uit een hondenasiel een juiste keuze is.

Vooroordelen over een hond uit het asiel

Er bestaan helaas veel vooroordelen over honden uit een hondenasiel. Veel mensen denken dat deze honden probleemhonden zijn. Dit is echt helemaal niet het geval. Veel honden zitten in een hondenasiel omdat ze op zoek zijn naar een nieuw baasje, omdat ze bij hun vorige baasje niet konden blijven. Veel voorkomende redenen zijn: tijdsgebrek, verhuizing naar bejaardentehuis, baasje is ziek of overleden, allergie of een scheiding. Deze honden hebben allemaal een goed huis gehad en het baasje zal waarschijnlijk met pijn in het hart de hond weg hebben moeten doen. Deze honden zijn gewoon goed opgevoed en erg sociaal.

Waarom een hond uit het asiel?

Het kiezen voor een hond uit een asiel heeft natuurlijk nadelen maar ook heel veel voordelen. Wij hebben voor u deze voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen
• U kunt de hond een goed en nieuw leven geven, omdat hij om wat voor reden dan ook weg moest bij zijn baasje.
• U hoeft minder tijd te steken in het opvoeden van honden uit het asiel. Als er toch wat problemen zijn, neem dan een cursus.
• Een rashond uit het hondenasiel is goedkoper
• Doordat het karakter van de hond bekend is, weet u dus of de hond bij u past.

Nadelen
• De hond is meestal geen pup meer, dus zal waarschijnlijk minder lang bij u zijn.
• Mocht de hond wat problemen hebben, kost het u misschien ook wat meer tijd en geduld

Het is natuurlijk aan u om deze voor- en nadelen tegen elkaar at te wegen.

De kosten van een hond uit het asiel zijn lager dan het kopen van een puppy. De prijs wat u betaalt voor een hond uit het asiel is afhankelijk van de leeftijd van de hond. Voor een oudere hond betaalt u minder dan voor een puppy. De prijs van een oudere hond ligt ongeveer tussen de €60 en €70. Voor een puppy betaalt u vaak tussen de €110 en €200.

Waarom een hond uit het asiel?

U kunt het hondenasiel bij u in de buurt bezoeken, om een kijkje te nemen. Wie weet vindt u hier de hond waar u direct een klik mee heeft. Als u een hond uit het dierenasiel wilt, wordt deze meestal door een dierenarts gekeurd. Dit geeft ook voor u zekerheid. Haalt u binnenkort uw hondje op uit het dierenasiel?

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden