Tibetaanse terriër
Hi, ik ben een Tibetaanse terrier. Ik ben een erg speels en vrolijk hondje met een zeer goed springvermogen. Ik houd ervan om lekker bij mijn baasjes te zijn. Ik houd van lekker rennen en ben erg snel. Ik vind het leuk als u met mij gaat wandelen, op deze manier kan ik mijn energie kwijt. Natuurlijk vind ik het ook lekker om heerlijk op de bank te luieren. Op zoek naar een leuke gezelschapshond? Dan ben ik echt een leuk hondje voor u!

Tibetaanse terriërAlgemene informatie

De Tibetaanse terrier is de enige hond dat een zoolganger is. Dit houdt in dat het net zo plat op de voeten staat als een mens. Vroeger werd dit ras gebruikt door nomaden om het vee bergpas drijven. Nu kan de Tibetaanse terrier goede prestaties halen op de behendigheidsbaan, hier kan het beestje zijn flexibiliteit en springvermogen in kwijt. Deze viervoeter is een zeer vrolijk en speels hondje, die houdt van mensen. Hij verblijft dan ook graag bij zijn gezin. De Tibetaanse terrier heeft veel energie met een groot uithoudingsvermogen en moet dan ook veel bewegen. Dit hondenras is een zeer kindvriendelijke hond en speelt graag met kinderen. Andere huisdieren zijn ook geen probleem met een Tibetaanse terrier.

De Tibetaanse terrier bezit een dubbele lange vacht die goed onderhouden moet worden. Als u het borstelen niet bijhoudt, zal dit flink gaan klitten. Dit hondenras is er in veel verschillende kleuren, namelijk: zwart, wit, wit-zwart, goudkleurig, crème, driekleurig, grijs of rookkleurig. Een Tibetaanse terrier wordt ongeveer 38 centimeter hoog en weegt ongeveer 12 kilo.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden