Shiba
Waf waf, ik ben een Shiba. Ik heb veel zelfvertrouwen en ben erg nieuwsgierig, maar ook heel vriendelijk en trouw. Als u een huishond zoek, ben ik echt uw ideale hond. Ik vind het fijn als ik in een gezellig gezin kom, kinderen zijn ook super leuk! Ik heb niet heel veel beweging nodig, hoewel ik het wel fijn vind als ik lekker kan wandelen. Ik ben ook te trainen, zorg wel dat het duidelijk is, want ik ben lekker eigenwijs.

ShibaAlgemene informatie

De Shiba komt oorspronkelijk uit Japan en behoort tot de groep van kees- en poolhonden. De Shiba heeft een opvallende brede kop met dikke wangen en kleine driehoekige oogjes. De Shiba is een hond met veel zelfvertrouwen, dit zie je ook aan de houding van deze hond. Deze hond is lekker nieuwsgierig en erg trouw. De Shiba is een vriendelijke hond en kan ook een echte waakhond zijn. De Shiba is een echte huishond die gek is op de gezelligheid van zijn baasjes en kinderen. De hond is goed te trainen, wel zal u consequent moeten zijn vanwege zijn eigenwijze gedrag. De hond is wat terughoudend naar vreemden.

Dit hondje houdt van beweging maar kan er ook tegen als hij wat minder beweging krijgt. De Shiba is ongeveer 38 centimeter groot en weegt zo’n tien kilo. De kleur van de Shiba zijn zwart-gepeperd, zwartbruin, rood-gepeperd, effen wit of zwart. De Shiba wordt ook wel eens met een kat vergeleken, vanwege zijn uiterlijk, onafhankelijkheid en zijn werklust waardoor hij zich urenlang kan amuseren.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden