Golden retriever
Hallo, ik ben een Golden retriever. Ik ben inzetbaar als jachthond, showhond of als een echte gezinshond. Ik ben erg intelligent en vriendelijk. Daarnaast vind ik het fijn om lekker te bewegen en apporteer ik graag. Ik kan soms wel lekker eigenwijs zijn, maar ben goed te trainen. Ik vind het leuk om lekker te spelen en ben ook goed met kinderen. Er kan tussen mijn vacht veel modder en vuil komen tijdens het buitenspelen. U moet dus wel regelmatig mijn vacht verzorgen.

Golden retrieverAlgemene informatie

De Golden retriever is een erg enthousiaste, intelligente en vriendelijke hond. Deze hond is goed te trainen en past prima in een gezin. Net als de Labrador retriever is ook de Golden retriever van oorsprong gefokt om te helpen bij de jacht. Tegenwoordig wordt er nog steeds met Golden retrievers gejaagd. Ook zijn het populaire show- en gezinshonden. Omdat deze hond erg intelligent en vriendelijk is, wordt de Golden retriever ook vaak als hulphond of blindgeleidenhond gebruikt. De Golden retriever heeft vrij veel beweging nodig. Het is goed om ze los van de lijn kunnen rennen en lekker kunnen spelen. De hond vindt het erg leuk om te apporteren, zowel op land als in het water.

De Golden retriever zijn er van goud tot roomkleur. Deze honden worden gemiddeld 55 centimeter hoog en worden gemiddeld 12 jaar oud. De Golden retriever heeft aanleg om dik te worden, daarom moet u het gewicht goed in de gaten te houden door op de voeding en beweging te letten.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden