Border Collie
Hallo, ik ben een Border collie. Een lieve en leuke gezinshond. Ik houd er van om spelletjes te doen met mijn baasjes. Daarnaast ben ik graag aan het werk en heb ik veel beweging nodig. Ik vind kinderen erg leuk en kan dan ook goed met ze overweg. Ik kan toch wel zeggen dat wij best intelligent en makkelijk op te voeden zijn. Ik ben erg gehecht aan mijn baas en doe er alles aan om hem te plezieren.

Border collieAlgemene informatie

De Border collie is een middelgrote hond uit de groep Herdershonden. Deze hond is erg intelligent, leergierig en zachtaardig, die zijn baas wilt plezieren. De Border collie is een populaire hond die vaak wordt ingezet bij verschillende sporten. Een voorbeeld hiervan is schapendrijven, hier is de Border collie oorspronkelijk voor gefokt. De Border collie ziet u vaak met schaapkuddes lopen, ze kunnen dan maar liefst 100 kilometer per dag lopen! Tijdens het aanschaffen van een Border collie moet u niet vergeten dat deze hond veel beweging en werk nodig heeft. Ook heeft het beestje veel aandacht buitenshuis nodig. U moet dus wel de ruimte, tijd en aandacht hebben om met deze viervoeter te trainen. Hoewel de Border collie erg waaks is, is hij totaal niet agressief.

De Border collie kan que vacht drie variaties hebben, namelijk: lang, matig lang en kortharig. Gemiddeld kan de Border collie 12 jaar oud worden. Als u kinderen heeft is de Border collie ook geschikt, hij is namelijk erg kindvriendelijk.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden