Engelse bulldog
Goedendag, ik ben een Engelse Bulldog. Ik zie er misschien een beetje eng uit, maar dat ben ik echt niet. Ik ben juist heel lief, rustig en betrouwbaar. Ik ben zeer gehecht aan mijn baasjes en ben dol op kinderen. Wel heb ik een consequente opvoeding nodig. Ik wil wel graag mijn energie kwijt. Ik zal ervoor zorgen dat ik het huis en de familie bewaak. Mijn vacht is gladharig, daar heeft u dus weinig werk aan.

Engelse bulldogAlgemene informatie

De Engelse Bulldog behoort tot de middelgrote honden en stamt af van een oorlogshond in Engeland. Deze honden werden gefokt voor stierenvechten. Deze hond komt erg sterk over, maar is eigenlijk heel lief en rustig en zijn juist helemaal niet agressief. Deze viervoeter is eerder een soort sulletje. Wel moet u het beestje natuurlijk goed opvoeden, maar dit geldt voor elke hond. De bouw van de Engelse Bulldog is fors en gespierd. Ze hebben kleine oren en een grote kop. Dit beestje heeft een erg goed karakter en blaft amper. De Engelse Bulldog kan ook goed in de stad leven, hij moet dan wel regelmatig beweging krijgen.

De Engelse Bulldog kan slecht tegen warmte. Zijn vacht is gladharig en heeft daarom niet veel vachtverzorging nodig. De Engelse Bulldog is er in verschillende kleuren, namelijk: roodbruin wit, beige of een mix van twee kleuren. De huidplooien op de kop moet vaak nagekeken worden, om zo irritatie te voorkomen. De Engelse Bulldog is gemiddeld 35 centimeter hoog en wegen rond de 21 kilo.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden