Labrador Retriever
Hoi, ik ben een Labrador retriever. Je kent me vast wel als schattig puppy. Ook als ik groot ben, ben ik een leuke hond. Ik kan een gezinshond zijn, maar ook een echte jachthond. Ik heb regelmatig beweging nodig. Laat mij bijvoorbeeld even zwemmen, daar ben ik erg goed in. Ik ben graag bij mensen en ben zeer gehoorzaam. U kunt mijn vacht om de twee of drie weken borstelen. Als ik gezwommen heb, kan ik soms stinken door het water. Maar u kunt me gewoon wassen met hondenshampoo hoor!

Labrador RetrieverAlgemene informatie

Op dit moment is de Labrador één van de populairste honden in Nederland. Hij staat namelijk bekend als een goede jachthond en een fijne vriend. De Labrador retriever worden in verschillende situaties gebruikt, namelijk als: jachthond, blindgeleidehond, drughond en gezelschapshond. Deze hond is zeer actief en beweeglijk met een zeer goed reukvermogen. De Labrador is zeer leergierig en intelligent, u kunt de hond makkelijk opvoeden. De vacht van de Labrador retriever is kort en dik, deze vacht heeft weinig verzorging nodig. De Labrador is er in drie kleuren: zwart, blond en bruin en worden ongeveer 55 centimeter hoog. De gemiddelde leeftijd is 12 jaar. De Labrador eet graag en heeft aanleg om dik te worden. Het is belangrijk dat u uw Labrador retriever goed slank houdt door op de voeding te letten en voldoende beweging te geven.

Deze hond is gefokt als jachthond voor wild te water. Het was hun taak om wild, zoals eenden, ganzen etc., te apporteren uit het water. Als u een jachthond wilt, is een Labrador zeker een zeer goede hond voor. Wilt u een lieve gezinshond? Ook dan is de Labrador een perfecte keuze!

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden