Beagle
Hoi hoi, ik ben een Beagle. Ik ben altijd lekker vrolijk en zit vol met energie. Gezelschap nodig? Dan moet u mij kiezen! Dan haalt u een zeer blije hond in huis. Zorg er wel voor dat ik voldoende beweging krijg, want ik zit vol met energie. Ik kan lekker eigenwijs zijn, maar ik kan ook goed luisteren. Heeft u een gezin? Daar pas ik prima tussen. Tenslotte ben ik een echte kindervriend!

BeagleAlgemene informatie

De Beagle staat bekend als een dappere en vrolijke hond. Deze hond is zeer energiek en intelligent met een eigenzinnig karakter. De Beagle wordt met name als jachthond of als gezelschapshond gebruikt. Deze jachthond kan jagen op hazen, konijnen, vossen, herten en wilde zwijnen. Deze hond volgt altijd zijn neus en kan dan verder alles negeren. Dit komt omdat het reukjachthond is.

Als u in de stad woont, in een appartement is dit geen probleem voor de Beagle, als u maar genoeg ruimte heeft en veel beweging krijgt. De hond kunnen goed met kinderen andere honden overweg. De Beagle is niet echt waaks, wel zijn ze terughoudend tegen vreemden. Wel kunnen ze deze vreemdelingen afschrikken met het Beaglegeblaf. De Beagle zijn makkelijk in de opvoeding en willen graag naar het baasje luisteren. Met andere woorden, een geweldige gezinshonden!

De Beagle wordt ongeveer zo’n 34 centimeter hoog en weegt rond de 25 kilo. De Beagle is meestal wit, met zwart en bruin. De vacht van dit hondje heeft geen bijzondere verzorging nodig. Gemiddeld wordt de Beagle 13 jaar oud.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden