Berner sennen
Ik ben de Berner sennenhond, groter dan de gemiddelde honden. Ik ben gehoorzaam en heb een goed karakter. Ik kan waakzaam zijn maar ben ook trouw en vriendelijk. Doordat ik aardig wat beweging nodig heb, kan ik niet in kleine ruimtes leven. Ik vind het leuk als u kinderen heeft, daar kan ik goed mee overweg. Mijn vacht is mooi lang, hierdoor moet ik wel regelmatig gekamd worden. Wilt u een stoere en vriendelijke hond? Kies dan voor mij!

Berner sennenAlgemene informatie

De Berner sennenhond is een redelijk grote en krachtige gebouwde berghond afkomstig uit Zwitserland. Het is een zeer oud ras die het Romeinse leger meenam om het meegebrachte vee te drijven. Ook werden deze honden gebruikt als trekdier of als waakhond. Deze hond heeft een zeer trouw en vriendelijk karakter, maar kan ook erg waakzaam zijn. Het is echter wel een rustige waker en zal dus niet snel blaffen. De Berner sennenhond kan wegens zijn afkomst eigenwijs gedrag vertonen, hiervoor moet u de hond consequent trainen. Dit ras houdt van lekker bewegen en heeft dus ook voldoende ruimte nodig. Houd er rekening mee als u een Berner sennenhond koopt ,dat u genoeg ruimte heeft voor deze hond en dat u hem genoeg beweging kan geven.

Deze hond is gemiddeld 65 centimeter hoog. De vacht van de Berner sennenhond is lang en golvend, daarom moet deze vacht ook regelmatig gekamd en geborsteld worden. De kleur van de vacht is overwegend zwart met bruine en witte vlekken op de kop, borst en poten. De Berner sennenhond wordt gemiddeld 8 jaar oud.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden