Rottweiler
Woef woef, ik ben een Rottweiler. Ik kan een echte beschermingshond zijn, maar ik kan ook heel lief zijn. Ik pas goed binnen een gezin. Ik kan een hele betrouwbare hond, maar u moet mij dan wel goed opvoeden en soms wat streng zijn. Als u vanaf het moment mij consequent opvoedt, ben ik een hele betrouwbare hond. Ik zal mijn baas altijd beschermen, waar dan ook. Ik vind het leuk als u mij lekker wat beweging geeft, ik vind het fijn om lekker rond te rennen.

RottweilerAlgemene informatie

De Rottweiler is gefokt uit schapenhoeders en veedrijvers in de Duitse stad Rottweiler. Het drijven van vee was dan ook zijn belangrijkste taak. Later diende deze als trekdier bij slagers in dezelfde plaats. Nu ziet men de Rottweiler ook vaak als een beschermingshond, bijvoorbeeld bij de politie. Het is een goede gezinshond die af en toe wat speels is, daarnaast is dit beest ook erg intelligent. Opvallend is dat de Rottweiler bijna nooit blaft.

De vacht van de Rottweiler is zwart, kortharig en glanzend, u heeft hier weinig werk aan. U moet de Rottweiler wel goed opvoeden. Indien u deze hond streng en consequent opvoedt, is het een zeer betrouwbare hond. De Rottweiler is gemiddeld 62 centimeter groot en weegt ongeveer 50 kilo. De kleuren van zijn vacht is meestal zwart met roodbruine aftekening. De Rottweiler heeft veel beweging nodig, hij moet lekker kunnen rennen in het bos of in de weide. Als hij goed getraind is, zal de Rottweiler nooit weglopen. Fietsen of zwemmen is ook goed voor een Rottweiler.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden