Chihuahua
Hoi, ik ben een Chihuahua en zoals je weet ben ik de kleinste hond ter wereld. Ik kan goed leven in een kleine ruimte en ik ben voor oudere mensen een echte kameraad. Wel is het van belang dat u mij goed opvoedt, dan ben ik een echte gezelschapshond en kunt u me overal mee naartoe nemen. Ik vind het leuk om mijn baasjes in de gaten te houden, want ik ben ook een beetje nieuwsgierig.

ChihuahuaAlgemene informatie

De Chihuahua is afkomstig uit Mexico. Door zijn afkomst is de Chihuahua gewend aan warmte, toch kan hij prima tegen het klimaat in Nederland. Een vestje of regenjack, wat vaak gebeurd, is daarom echt niet nodig. De Chihuahua is er met korthaar en met langhaar. Indien uw Chihuahua langhaar heeft, moet u deze eens per week borstelen, zo voorkomt u klitten.

Het is belangrijk om de Chihuahua, net als bij andere honden, goed op te voeden. Veel mensen denken namelijk dat de Chihuahua agressief is, dit is echter helemaal niet het geval. Dit gedrag is door het baasje zelf gecreëerd, omdat veel mensen een Chihuahua als baby behandelen. Wel vindt dit beestje het heerlijk om vertroetelt te worden. Deze kleine viervoeter is een echte kindervriend, ze moeten hier eerst wel even aan wennen. De Chihuahua heeft niet zoveel lichaamsbeweging nodig als andere honden. Dit hondje kan best een tijdje het huis niet uit, ze kunnen leren hun behoefte in een krantje te doen.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden